Головна » 2016 » Листопад » 27 » Ульяновський НВК
20:12
Ульяновський НВК

З 21 по 25 листопада  2016року в Ульяновському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів –ДНЗ»  проходив  Тиждень знань безпеки життєдіяльності.

Спланувала та провела заходи Тижня у дошкільному підрозділі вихователь Башкирцева Д.М., а допомогла їй в цьому помічник  вихователя Слабенко Л.І.

Відповідно до тематики дня з вихованцями дошкільного підрозділу проведено різноманітні бесіди, дидактичні  ігри, вікторини, розвагу, екскурсію вулицями  села, під час якої діти вчилися правильно  переходити вулицю, спостерігали за рухом транспорту.

Протягом тижня ознайомлено вихованців з такими темами: «Вулиця сповнена несподіванок», «Природні та стихійні лиха», «Героїчна професія рятувальника», «Здоров’я», «Безпека побуту».

Учні 1-4 класів відпрацьовувалиправила поводження на вулиці, з незнайомими людьми (рольова гра,  3 клас, Шабатура В.М),поведінку із знайденими невідомими предметами (ситуаційна гра, 4клас, Новіцька В.В.),учні 1,2 класів взяли участь у конкурсі знавців правильного поводження в побуті  «Сам удома» (електробезпека та газова безпека, кл. кер. Башкирцева О.М, Сидорук Г.П.). П’ятикласники та семикласники відвідали пожежну частину та ознайомилися з технічними засобами, які використовують наші рятувальники, умовами їх  праці. Екскурсію «У лісі я себе убережу» з відпрацюванням правил поводження у  лісі, дій при укусах комах, диких тварин провела Слабенко О.Ф з учнями 6 класу, а екскурсію-практичне заняття «Поведінка біля водойм напередодні зими та взимку: Обережно! Тонка крига!» –  Слабенко С.О. (8 клас).

Перед молодшими школярами  виступила агітбригада з програмою «Знаємо та виконуємо правила дорожнього руху» (учні 5 класу, кл. кер. Больбот Є.П.), вони ж  підготували для дошкільного підрозділу НВК наочність: плакати з рухомими автомобілями та іншими транспортними засобами, якими можна «їздити», тобто моделювати їх поведінку на дорозі. Тиждень охопив усі можливі наслідки небезпек, які очікують у повсякденному житті: безпеку в побуті, дії в аварійних ситуаціях, безпеку руху, правила утримання, відповідальність за керування велосипедом та мопедом,відпрацювання дій в екстримальних ситуаціях: вибух на вулиці,пожежа,що таке кіднепінг та торгівля людьми і  як не потрапити у цю  небезпечну ситуацію.

25 листопада під керівництвом начальника  штабу ЦО НВК Вітренко Л.С. вся школа відпрацьовувала  евакуацію  та практичні дії  в умовах виникнення  НС.

Тиждень закінчився, але ніколи не закінчується робота, спрямована на  формування навичок безпечної  поведінки. Діти повинні вміти як себе поводити, аби не наражати на небезпеку себе, а в разі необхідності – допомогти іншим.

 

Переглядів: 273 | Додав: odessa | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar