Головна » 2016 » Грудень » 9 » Ульяновський НВК
15:52
Ульяновський НВК

 

Правова культура учнів 

        Правова культура  людини починає формуватися з раннього дитинства і триває цей процес до кінця життя. А педагогічний колектив Ульяновського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» докладає зусиль, щоб правова культура учнів була на високому рівні, а правові знання – міцними.

На виконання розпорядження Одеської обласної державної адміністрації від 30.09.2016р. №701/А – 2016 «Про затвердження плану заходів з проведення в області в 2016 році Всеукраїнського тижня права» та з метою виховання в учнів поваги до закону та прав людини в навчальному закладі з 05 грудня по 09 грудня 2016року проведено Тиждень права.

        В рамках Тижня були проведені наступні заходи.

Класні керівники 1 – 11 класів провели класні години з єдиною темою «Вчимося жити без насильства і жорстокості», а вчитель образотворчого мистецтва Новіцька В.В. організувала конкурс малюнків «Права людини очима дитини», під час якого учні за допомогою фарб та олівців намагалися показати своє розуміння правових стосунків.

Учнів середніх класів зацікавила книжкова виставка «Формуємо громадянина правомірної поведінки (добірку літератури здійснила бібліотекар Новіцька В.В.). Особливу зацікавленість виявили учні 9 класу, які тільки почали вивчати правознавство.

В традиційному брейн – рингу на правову тематику схрестили мечі  учні 9 та 10 класів, а цікаві завдання підготував вчитель правознавства Косенко В.А.

Учні 3 класу під керівництвом класного керівника Шабатури В.М. здійснили уявну подорож Країною прав та обов’язків і почали розуміти, що поряд з правами людини має і обов’язки.

Ситуаційні завдання «Знайди порушення прав людини» отримали учні 7 класу і доклали зусиль до їх розв’язання, а десятикласники провели дослідження «Чи є злочини без покарання?».Відповідаючи на це питання, дійшли висновку, що злочин залишається злочином, навіть якщо не тягне за собою покарання. Головне, що людина повинна знати як почуватися захищеною в своїй державі. Закінчився тиждень відкритим уроком «Духовний розвиток особистості. Формування системи цінностей», який провела вчитель основ  здоров’я  Больбот Є.П.

         Всім хочеться жити в суспільстві, в якому діють закони і панує взаємоповага, але розуміємо, що таке суспільство ми маємо побудувати самі. Отже, попереду дуже багато роботи. І теперішні школярі мають бути готовими від теоретичних  знань перейти до практичних дій в розбудові правового суспільства.

Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 313 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar