Головна » 2016 » Листопад » 21 » Ульновський НВК
09:35
Ульновський НВК

 

Україна - територія гідності і свободи

«Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи  і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи». Такими словами розпочала  засідання круглого столу «Вони віддали життя за Україну» вчитель історії Ульяновського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» Чеченіна В.М. , на якому 21 листопада, в День Гідності та Свободи зібрались старшокласники, щоб ушанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року – лютому 2014 року  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод  .

  Розмова йшла про демократичні зміни в Україні, про війну на Сході, про те, чи не даремно віддали і віддають життя за Україну сучасні герої. Адже кожен із Небесної Сотні, чи воїн АТО, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну.

 Героям Майдану і воїнам-захисникам України, які загинули за світле майбутнє України, присвятили  хвилину мовчання.

Учням 1-4 класів на інформаційних хвилинах класні керівники розповідали про подвиги сучасних героїв, а вони  виконали  малюнки захисникам.

Учні середньої школи переглянули фільм «Зима, що нас змінила». Висновок всіх заходів такий :Україна заплатила і продовжує платити  надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців та  нашої політичної еліти.

                            Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 273 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar