Головна » 2016 » Листопад » 26 » Ульновський НВК
14:59
Ульновський НВК

 

Акція "16 днів проти насильства"

В рамках акції «16 днів проти насильства» Ульяновський НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ» 23 листопада 2016 року відвідали  фахівці із соціальної роботи МР  ЦСССДН  Войченко А.О та Шпилюк С.М, які провели профілактично – просвітницькуроботу за темами «Попередження проявів насилля та жорстокої поведінки серед школярів» та «Попередження торгівлі дітьми, комерційної та сексуальної експлуатації дітей» показали відеоролики про торгівлю людьми, про вчинення навмисних самоушкоджень дітьми та профілактику цих проявів серед дітей.                                                                       Поліцейські  Джулай О.О та Шугайло О.В. провели бесіди на тему «Попередження вчинення правопорушень серед підлітків» та  «Безконфліктні методи спілкування».

     В НВК згідно плану заходів  «Акції 16 днів проти насильства»  класними керівниками проведено класні години «Взаємоповага – основа людських стосунків» з учнями 5-11 класів, з молодшими школярами  - «Вчимося жити у дружбі та без чвар», з  учнями , що потребують підвищеної педагогічної уваги, бесіди довіри  «Скривджені діти або що таке зловживання щодо дітей», під час яких виявили, що в деяких сім’ях існують непрості стосунки  та разом шукали шляхи до порозуміння. З учнями 5 класу (класний керівник Больбот Є.П) проведено тренінг  «У дружбі наша сила.  Хочеш знайти друга — сам стань другом», під час якого діти визначали, хто впливає на взаємовідносини в класному колективі, проводили мозкову атаку на тему: чи є клас колективом, вправу «Шосте відчуття» та визначали стадію розвитку класного колективу, шляхи його згуртованості.

    Із старшокласниками вчителі  Башкирцев М.В. та Больбот Є.П провели виховний захід «16 днів проти насильства», в рамках якого визначали  види насильства,  обговорювали способи захисту від нього як у сімейному колі, так і в учнівському та соціальному середовищі.

   Вчитель правознавства Косенко В.А. провів відкритий урок правознавства у 10 класі на тему: «Правопорушення та відповідальність за них», під час якого обговорювали правові аспекти подолання насильства в суспільстві.  З учнями 9-11 класів проведено анкетування щодо  діагностики агресивних та ворожих реакцій людини, способів реагування на конфліктну ситуацію, визначали шкалу самооцінки та обговорювали, як  не отримати конфліктну ситуацію та гідно вийти з неї, якщо вона трапилась.

   Виставку дитячих  малюнків «Моє право на життя» та книжкову виставку «Насильство в сім’ї – гостра проблема сьогодення» організувала та провела вчитель образотворчого мистецтва та бібліотекар Новіцька В.В.  

Фільм «Сексуальне насилля. Рабство та торгівля людьми на початку ХХІ століття» показала 10-класникам класний керівник Чеченіна В.М.

Єдиним правильним висновком цих заходів є думка про те, що насильство у віх його проявах є ганебним соціальним явищем, якого людство повинне позбутися.

                       Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 295 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar