Головна » 2016 » Грудень » 14 » Ульновський НВК
11:35
Ульновський НВК

 

14 грудня – День вшанування  учасників ліквідації

наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС

Чорнобильська трагедія вічно в пам’яті народу. Ці слова стали лейтмотивом заходів, проведених в Ульяновському НКВ « ЗОШ І –ІІІ ступенів – ДНЗ», в зв’язку з подіями, які сколихнули не тільки Україну, а й весь світ навесні 1986 року, адже радіоактивна хмара, піднявшись над Чорнобилем, посунулася на сусідні країни.

Чому  День вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС відзначають  в грудні , а не у квітні ? На це питання дали відповідь восьмикласники на тематичній лінійці . Розповідаючи історію пам’ятної  дати, відмітили , що саме в середині грудня закінчили будувати саркофаг над 4 енергоблоком  Чорнобильської  АЕС.

На годині спілкування «Чорнобильська трагедія вічно в пам’ яті народу» класний керівник 7 класу Велева В.В. разом з учнями говорили про те, що якби не люди, які пожертвували собою під час ліквідації аварії, то, можливо, не було б і нас. Тому українці завжди пам’ятають і шанують людей, які стали героями в мирний час.

Серед ліквідаторів – троє жителів нашої сільської ради. На жаль, час і хвороби  невблаганні, двоє з них вже померли. Їх вшанували хвилиною мовчання. А Умрихіна Леоніда Андрійовича щорічно вітаємо з цим днем, не шкодуючи слів вдячності.

Чорнобильський набат не вмовкає,печальні дзвони нагадують нам про небезпеку, що поруч.

Є.П.Больбот, педагог-організатор Ульяновського НВК

Переглядів: 284 | Додав: ілька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar