Головна » 2016 » Травень » 28 » Василівський НВК
19:01
Василівський НВК

 

Екскурсія до міста Одеси

21 травня учні 3-8 класів Василівського НВК  разом зі своїми вчителями відвідали місто Одесу, аби більше познайомитися з історією міста та поглибити знання про культурну спадщину Одещини.

Першою нашою зупинкою став підземний «Музей партизанської слави» в с. Нерубайське. Це чи не найдовші у світі (3000 км ) та найзаплутаніше підземні лабіринти, що утворилися на початку 19 ст. внаслідок  видобування будівельного каменю-черепашника, з якого побудована вся Одеса. Учням було дуже цікаво поблукати підземним місто, яке за свою історію стало прихистком бандитів, контрабандистів та партизанів. Діти послухали цікаву розповідь екскурсовода про героїчну боротьбу партизанського загону під керівництвом Володимира Молодцова-Бадаєва з німецько-фашистськими загарбниками.

Наступною зупинкою був  «Меморіал героїчної оборони  Одеси 411 берегової  батареї», де учні відвідали музей оборони Одеси  та познайомилися з різними видами військової техніка. Діти були вражені   побачивши справжній підводний човен, танки , броньований потяг та корабель.

Завершальним акордом нашої екскурсії став пляж «Ланжерон» , де учні подихали морським повітрям та поніжилися на сонечку і морському піску.

На жаль, ця подорож закінчувалася і нам потрібно було повертатися. Сповнені приємними враженнями повернулися до рідної Василівки.

Ця цікава екскурсія для учнів Василівського НВК була безкоштовною. Всі затрати на подорож взяли на себе наші земляка – Іван Неполюк, Валерій Іванов, Роланд Аветісян, Ромік Аветісян, Анатолій Полтарескул, Микола Михальченко, за що учні, вчителі та батьки їм дуже вдячні.

Також дякуємо Купченку В.Л. та Башкірцевій Л.О за допомогу в організації поїздки, а водію Марченку М.Є. за цікаву та безпечну подорож.

                      О.М. Нігуренко, директор Василівського НВК

 

Переглядів: 333 | Додав: ілька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar