Головна » 2015 » Грудень » 16 » Виставка у Скосарівському НВК
00:11
Виставка у Скосарівському НВК

 

Виставка «Скарбничка родинної творчості»

у Скосарівському НВК

      В рамках Тижня трудового навчання у Скосарівському НВК була проведена виставка стародавніх  предметів ужитку, збережених в родинах протягом декількох поколінь, та сучасних саморобних виробів, виготовлених з використанням народних традицій.

     Організатором виставки, учителем трудового навчання Тітаренко Т.А. була проведена змістовна екскурсія для учнів і вихованців НВК та усіх бажаючих.

      Особливу увагу привернула копія картини «Три богатиря», написана місцевим художником О.Бєлкіним у 1964 році, яка збережена родиною Шкарепків.  Не можна не сказати про вишиті картини та ікони Терлецької Л. з Богданівки та картини-різблення та чеканки.

     А яка старовинна дерев’яна ікона Божої Матері із родини Павловських!

     На виставці широко представлені предмети вжитку: товкачі, ступки, дерев’яні ложки, глечики, баняки, підсвічники, різноманітний посуд. Власноруч виготовлені ученицями 9 класу Шаманською Я. та Непомящою І. ляльки та ляльки-мотанки мали неабиякий успіх у глядачів.

     Із предметів одягу привабила учнів весільна вишита сорочка, яка збережена у родині Сторожуків. А їй 54 роки!!!

     Кожен бажаючий спробував поставити у піч казанок на рогачеві, а також пограти на сопілках та брязкальцях, потримати в руках старі плетені кошики.

     Не пройшли і мимо маснички, яку зберегли у родині Бейгуленків. Дітям було детально розказано про її призначення і кожен з них міг покрутити ручкою маснички.

     А родина Тітаренків-Онощенків надала найбільше сувенірів, які збереглися в родині, а саме: музична скринька, глечики, люстерка.

     Порадували всіх сучасні саморобні іграшки, сувеніри, новорічні композиції, різноманітні фігурки людей, птахів та рибок.

     Маємо надію, що така виставка переросте у Шкільний музей предметів місцевого ужитку.

 

 

Бейгуленко О.М., заступник директора Скосарівського НВК

Переглядів: 320 | Додав: Вікторія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar